Söndag

Oj vilken slappar dag vi haft idag. Har i och för sig varit till Älvsbyn och handlat inför veckan. Fort gick det inte varken dit eller hem då alla vägar i princip är rena isgator! Trist. Tänk vilken skillnad på vintrarna förr och nu, tack och lov så har vi ju fortfarande en viss snömängd på vintern men inte som förr. 
 
 

Lampa

Som du redan vet så gillar jag tanken på att använda sånt som en gång tillhört vårt hus, det behöver inte vara märkvärdiga saker, jag gillar tanken på minnen...
Vissa saker har jag sparat från huset då vi började vår renovering, andra inte. Men taklampan från kammaren, som numera bara är en passage, sparade jag. Vet inte hur länge den har hängt med detta hus, men den hängde där då vi köpte och nu drygt ett år efteråt..ja då hänger den där igen.
Brukar skämta och säga att vi köpt ett krävande hus...här kommer minsann inga plastlampor in!! Och det är nog sanningen...skulle inte se bra ut med alltför modernt. Huset väljer och jag lyder.
 
 
Så här såg kammaren ut då vi köpte huset. Fönstret är utbytt mot pardörrar och väggen till vänster går nästan fram till dörrkarmen eftersom vi gjorde badrum på andra sidan väggen. Och i taket hänger den fina lampan som plockades ner.
 
 
 
Nu har lampan fått tillbaka sin ursprungliga plats igen.
 
 
 

Källarlucka

Idag gjorde Henke ett litet jobb i köket, källarluckan. Med lite trixande fick vi till den, bara listerna runt om som saknas. 
 
 
 
 
 
Gårdagen, Julafton, spenderades hos mor och far i all stillhet med god mat, Kalle Anka och några spel. Lyra och Kiwi var med. Mysigt. 
Hoppas du har haft en skön julafton.