Njutbart

Nu är vi snart inne på slutklämmen då det gäller nedervåningen på huset, det har inte tagit fullt ett år. Länge kanske vissa skulle tycka, andra tvärtom. Men vi har banne mig gjort allt själva bara vi 2, allt arbete och slit har gått genom våra händer och det är vi stolta över. Mamma & pappa har också del i arbetet och nu mot slutet måste ju förståss yrkesfolk in för inkopplingar av olika slag.
Vi har offrat i stort sett alla kvällar efter ordinarie jobb och i princip alla helger. Kämpat hela vintern i endast ett fåtal lampor och kyla! (innan vi skaffade fläkten) Så nu då dom nya fönsterna kom på plats var det som att öppna upp till ett himmelrike och man insåg att man arbetat som i en svart gruva vecka efter vecka...vi är duktiga!!!
 
Nyckeln till vår frihet...
Under de 3 månader vi bodde i vårt nya hus förra sommaren hann vi planera, leva och andas. Kände oss så jädrans nöjda och glada...kändes spännande att bo där i huset vi smygkikat på så länge, nästan som att vi bodde där i hemlighet.
Hittar kvarlämnade utemöbler...
Köper traktor...
Hittar en gammal bänk som jag ställer nere vid älven där vi även fiskar, badar eller bara är....
Min jämthundstik Zmilla njuter också av det nya livet...
Från köksfönstret...
Det dom förr i tiden kallade Stallet...
Uthuslängan...
Lekstugan...
Båthuset nere vid älven...
Infarten sett från huset
Makalöst vackra sommarnätter som får oss att bara stå tysta och njuta...vi har hittat hem.
 
 

Oss

 Tänkte nog att livet skulle se likadant ut för alltid...samma hus, samma karl, samma stil...men den 5 /10 2012, efter 18 år i samma spår, så ändrades livet. Träffade den människa som skulle komma att betyda allt för mig. Lämnade allt jag hade...huset, karln, sakerna, det totalt meningslösa livet i skuggan av en "gud"...lämnade mitt eget ovesäntliga jag och kände en frihet och beslutsamhet som jag aldrig känt förrut. Att den gamla tror att han kastat ut mig när jag istället tagit ett eget beslut och gjort som jag själv ville...ja det skrattar jag åt.
 
Jag ägde en gammal Jämthundstik, en bil, lite kläder och två bordslampor...flyttade in i en antikaffär utan vatten, blev arbetslös...men aldrig hade jag mått bättre!!!
Henke flyttade upp till mig rätt snabbt, vi bodde i antikaffären ett år ( Tack bästa mamma & pappa ) fixade oss jobb, ett hus att hyra. Vi hade inte en enda sak som vi ägde. Var överlyckliga då vi hade råd att köpa en osthyvel och en brödrost. Levde på stor kärlek och skratt.
 
Huset i Lillträsk hittade vi på nätet. Maj 2014. Körde dit på kvällarna och bara satt och njöt. Vi hade hittat drömmen, det vi båda längtat efter på varsitt håll hela våra liv. Här fanns lugnet, tystnaden, här kunde vi andas...
9 Juli 2014 blev det vårt!!!
Detta förunderliga hus som andas så mycket liv.
Bor där 3 månader innan vi drar igång en totalrenovering som snart har nåt sitt mål och vi kan flytta dit för gott och börja leva våra liv

Äntligen

Nu är vår blogg här som ska minnas tillbaka 3 år i text och bilder. Vi, huset & hundarna är nog ett bra samlingsnamn för vad det kommer att skrivas om. Välkommen till Mia & Henke.