Snö

Hade inte tänkt skriva att det vräker ner snö, det vet du säkert redan...men fy tusan alltså 😔 helt vit värld igen. 

Jaja...inget man kan göra åt det. Men titta vilken skillnad från ifjol. Då satt vi i solen med mor och far och grillade korv och idag inte ens i närheten...

Den enda som inte knorrat över vädret är Lyra. Hon har knallat på ute i flera, flera timmar. På gården, i skogskanten, gått nere vid älven i sällskap av Gunde och Marie, när jag skulle ta in henne låg hon på bron och sov ❤


Blir du också trött och slö när det är skitväder? Henke började så bra tidigt imorse med att plocka av kedjorna från traktorn och lyfte bort snöslungan...sen skulle vi egentligen burit bort gamla soffan och fåtöljerna men vädret kom emellan. 

Jag bakade kakor åt en kund...sen gick vi och la oss i varsin soffa! Somnade...
Bakade finska pinnar. 

Måste bara visa något fint....fick en fin blomma av kund i julas, en höstglöd eller vad dom nu heter..du vet den här:


Sparade den även då den blommat färdigt för jag tyckte om de gröna bladen. Annars är det väl en slit å släng blomma som åker ut så fort den har gjort sitt, men jag ville ha kvar denna, den var en blomma fylld med tacksamhet och kärlek tror jag. 

Nu har den börjat blomma igen, inte små klasar utan en större blomma som vaknar på morgonen och stänger sig på kvällen. 
Huu...jag med mina *host-host* gröna fingrar. Inte. 

Efter Kiwimys och slöa i soffan så drar vi nu till grannarna. Kram. 


VARFÖR??

Har du samma problem som jag? Man är noggrann, lägger fint, lägger rakt..lika förbaskat då man ska ha dom, oavsett det är 2 minuter eller 22 timmar efter man lagt ifrån sig...ja nog är det en enda stor-sata tjorv!!!


Vilket fenomen 😃


Idag fick jag en kortare dag, var tvungen till bildoktorn med bilen. Byta nån rem som enligt blicken på bildoktorn skulle varit bytt för hundra år sedan..hehe...inte kamrem dock 😉
Det var skönt att få helg tidigt idag då hela veckan har bestått av långa dagar med jobb, årsmöte och annat. 
Och nu ska vi snart iväg handla. Storhandla. 
Inte. 
Kul.

Greta har fått sin frihet idag ❤ haft ytterdörren öppen och sötnöten har sprungit fortfortfort ut och in ut och in...haha. Roligt för henne. 

Till skillnad från trassel-hörlurar var det kul att öppna en ny snusdosa och det såg ut så här...


Nä nu måste jag gå. Ha en fin kväll så hörs vi under helgen. Kram. 


Utomhus

Idag har jag och Greta suttit ute på bron för första gången. Tänk så spännande för henne, hon har ju bara varit innekatt. Men nu ska hon börja ute-skola! 


Efter en stund vågade hon hoppa ner och ta några steg i både grus och snö innan hon kröp upp i knät igen. Syns att hon vill vara ute och upptäcka världen nu. Känner mig glad som kan ge henne chansen. 


Fin jobbardag idag. Olika kunder och olika samtal. 

Blir en lugn kväll för imorgon är jag inte hemma före kvällen. Möte. 

Nu laga mat. 
Ha en fin kväll. Kram.