Kiwi

Efter en trevlig och lyckad helg i Lycksele så landade vi på gammelstads djursjukhus halv tolv söndag natt. Tänk att dom alltid blir sjuk en helg...men det rår dom ju inte för. 
 
 
Henke hade premiär cyklat med henne en kortare bit då hon plötsligt gnydde till, första tanken är ju att hon trampat på något. 
Nästan på gården "snarkar" hon två gånger. Vi lämnar dom en liten stund i hundgården innan dom ska få mat och vi åker en sväng i skogen bara för att kika lite. 
 
Då vi kommer hem kan hon knappt andas och inandningen låter som noskvalster x 100! Hon snorklar och snarkar innåt och får ingen luft. Hör att det sitter i nosen och inte i luftvägarna. 
Akut till gammelstads djursjukhus...tyvärr dom enda som gick få tag på.. 9 mil bort. 
 
Kiwi får stanna över natten. Syns inget på röntgen och från svalget och ner i lungorna är det bra. 
 
 
Dagen efter försöker dom gå in med en kamera genom nosen men misslyckas eftersom det är för inflammerat och svullet. Vi får hämta hem henne på kvällen med medicin. 
Hon är inte allmän påverkad, glad och pigg, men hon får kämpa för varje andetag! Hundar andas ju helst genom nosen och hur förklarar man att det är enklare genom munnen?? 
 
Idag något bättre men fått diarréer av medicinen och då skulle vi sluta ge direkt, hur ska hon då bli frisk? Måste ringa imorgon. 
 
 
Orsaken är det ingen som vet till hundra procent men mest troligt fick hon in något djur i nosen när hon gnydde till på cykelturen. Getingstick spekuleras det om...eller bara något kryp som hamnat i nosen och orsakat inflammation. 
Stackars...på sin första cykeltur... 
 
Så nu hoppas vi alla att det går åt rätt håll med lilla frukten och att hon blir bra. Skulle ställa henne i Råneå men då hon tunnat ut massor känns det inte som en bra idé. 
 
Lyra tycker att Kiwi låter konstigt men är lugn och snäll mot henne. Hittade henne på en två meter hög stubbe..typiskt henne..nyfiken och spexig. 
 
Tack för att du bryr dig om och tänker på oss. Kram.